Acupunctuur


Lichaamsacupunctuur

Dit laat toe de gezondheidstoestand te verbeteren, pijn te verminderen en het emotioneel evenwicht te herstellen. Maar acupunctuur en zijn aanvullende behandelingen zijn als preventieve behandeling net zo belangrijk. Zoals Chinezen het vooral toepassen. Lichaam en geest in evenwicht houden om een zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk leven te leiden.

Bij acupunctuur maakt men gebruik van energetische kanalen of meridianen. Zij doorkruisen ons lichaam en zijn gekoppeld aan de inwendige organen. Deze kunnen beïnvloed worden via de acupunctuurpunten, gelegen op deze energetische banen. Door de punten aan te prikken met naalden zorgt men voor een vlotte doorstroming van Qi (energie), bloed en lichaamsvloeistoffen. Het energetisch evenwicht kan zo hersteld worden en stagnaties worden opgeheven.

Aanvullend kan gebruik gemaakt worden van moxalamp, cupping, electroacupunctuur, ooracupunctuur, kruiden.


Dieetadvies

 

Voeding is een belangrijk onderdeel van gezondheid, ook binnen de TCG. Wanneer en hoe eten, hoe het eten klaarmaken en in welke combinaties, welke soort voeding, heeft zijn invloed op ons lichaam. Vandaar het belang van dieetadvies als aanvulling op de acupunctuurbehandeling.
Wanneer u komt met een bepaald zang-fu probleem (een aandoening door inwendige verstoring van de organen), dan kan in het kader van dat patroon of verstoring een aangepast dieet voorgesteld worden.

Een combinatie van acupunctuur en een betere eetgewoonte zorgen ervoor dat klachten verdwijnen en vermagering beter tot stand komt met gunstige resultaten.


Abdominale massage

 

Heel vaak ontstaan energetische verstoringen en blokkades in de interne organen. Deze manifesteren zich in de weefsels als verhardingen, zwellingen, “wind”, strengen, knopen enz… Deze obstructies treden op in het centrum van het lichaam en belemmeren de circulatie van qi, onze levenskracht. Alles wat vast blijft zitten kan ons op termijn ziek maken. Het kan aan de basis liggen van vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, oedeem en gewichtstoename, slechte bloedcirculatie, gynaecologische problemen, constipatie, darmspasmen en andere darmproblemen, tot zelfs nekpijn, rugpijn en algemene spierpijnen. Negatieve emoties zoals angst, woede, zich zorgen maken en depressie zijn belangrijke oorzaken. Problemen kunnen ook optreden door overwerk, slechte houding, stress, ongelukken, chirurgie, drugs, toxines en een slechte voeding.

De massage op deze regio kan zacht, subtiel en relatief intens zijn, afhankelijk van de blokkades die aanwezig zijn. Op deze manier tracht men een weldoend effect te bekomen op fysisch, energetisch en emotioneel niveau.

Abdominale massage is een volwaardige behandeling maar ook een zeer goede aanvulling voor de acupunctuurbehandeling


Hoofdmassage/aangezichtsmassage

De massage die hier wordt toegepast is een combinatie van Chinese en Japanse technieken. Deze massage is uniek en met geen andere gezichtsmassage te vergelijken. Het behandelt gezichtshuid, gezichtsspieren, de energie (Qi) van het hele lichaam en brengt je psychische conditie in evenwicht. Stress, spanningen, vermoeidheid, lichamelijke klachten, pijn, tekenen ook het gelaat, kunnen een spanningsveld creëren op het hoofd en liggen mee aan de basis van rimpels in het aangezicht. Het is geen lukrake massage maar een handeling waarbij het verloop van de meridianen wordt gevolgd die schouders, nek, armen, aangezicht, oren en hoofd aandoen. Vooral specifieke acupunctuurpunten op de meridianen en extra punten in het gelaat en op het hoofd, die ontspannend werken, worden aangepakt en dit volgens een bepaald patroon. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke aangezichtsoliën die relaxerend werken, de slappe en vermoeide huid verstevigt en de zinnen prikkelt door zijn aangename geuren. Het is pas als u het ondergaat dat u ervaart hoeveel ballast u meedraagt, op uw schouders maar ook op uw gelaat en hoofd.

Het maakt ook deel uit van een esthetische acupunctuurbehandeling