Acupunctuur

Esthetische Acupunctuur


Esthetische Acupunctuur

Het is een gezichtsverjongende acupunctuur, gebaseerd heb op de leer van twee heel ervaren professionals: Virginia Doran, afkomstig uit New York en Amanda Shayle, afkomstig uit Londen. Beiden hebben zich toegelegd in het behandelen van de ouder wordende man en vrouw om lichamelijk en geestelijk een goede balans te verkrijgen dat uitwendig zichtbaar is.

Esthetische acupunctuur is een zo goed als pijnloze, niet chirurgische methode om tekenen van veroudering tegen te gaan, te stimuleren wat is verzwakt en het effect te bekomen van een natuurlijk facelift. Het gaat verder dan een cosmetische behandeling. Het is eveneens een holistische benadering waarbij lichaam en geest als een geheel wordt bekeken, want je straalt uiteindelijk uit wie je in wezen bent.

Werkwijze

De behandeling is gebaseerd op de principes van de Oosterse geneeswijze. Er worden haarfijne naaldjes gebruikt op het hoofd, in het aangezicht, de oren, handen, benen, voeten en dit op specifieke punten en punten op de meridianen. Het kan 5 tot 10 jaar wegtoveren van je gezicht op een niet agressieve manier en is reeds na enkele behandelingen zichtbaar. Fijne lijntjes verdwijnen en diepe rimpels worden minder uitgesproken, wallen onder de ogen verminderen, hangende oogleden worden gelift, poriën verkleinen, het neemt stress weg dat zich tekent op het gezicht en nog veel meer voordelen. Er wordt vaak een combinatie gemaakt van bijkomende technieken zoals guasha van het aangezicht met jadesteen, dermaroller, goudmasker, let licht. Elke behandeling eindigt met een Japanse gelaatsmassage. Een verfijnde massagetechniek waarmee de oppervlakkige, diepe gezichtsweefsels, meridianen en punten nog eens extra worden aangepakt. Elke eerste mimische rimpel wordt een diepe en vervolgens erg diepe rimpel. Daarom is het belangrijk zo vlug mogelijk te starten om deze ontwikkeling van rimpels tegen te gaan.

 

Deze methode is heel geschikt om het effect van cosmetische chirurgie te ondersteunen en als tussentijdse behandeling bij botox.
Wat botox betreft is het belangrijk 10 tot 14 dagen te wachten vooraleer te starten. Botox werkt vooral door het verlammen van de gezichtsspieren terwijl acupunctuur het omgekeerde doet. Het kan om die reden de werkingsduur van botox verkorten. Anderzijds, wanneer botoxbehandelingen afgewisseld worden met perioden van aangezichtsacupunctuur, zorgt men er voor dat de spiertjes toch nog met regelmaat worden geactiveerd en collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor herstelt de stevigheid en de elasticiteit van de huid.

 

Algemene gezichtsbehandeling

Voor een algemene gezichtsbehandeling is een serie van 10 tot 12 behandelingen noodzakelijk om de effecten te bestendigen en blijvend resultaat te garanderen. In sommige gevallen kunnen een paar behandelingen meer nodig zijn omdat onder andere leeftijd, huidtype, hoeveelheid rimpels, algemene gezondheidstoestand, enz. een rol spelen. Het meest zichtbare effect bekomt men vanaf de zevende behandeling. Het resultaat kan twee tot vijf jaar stand houden mits een onderhoud van één enkele behandeling om de 4 à 6 weken samen met een goede gelaatsverzorging, waarvoor u best natuurlijke producten gebruikt. Voor deze behandelingen gebruiken we producten van Oshadhi. Niet te onderschatten is de waarde van een algemene gezonde levensstijl, voldoende beweging, ontspanning en een gepaste eetgewoonte. Zo niet kan dit het effect op de huid teniet doen.

Specifieke problemen kunnen ook apart behandeld worden in overleg.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan diepe rimpels, littekens, wallen onder de ogen, opgezet gezicht en acné.

 

Seizoensgebonden behandelingen

Twee behandelingen per seizoen. Je voelt het niet alleen, maar je ziet het ook.
Per seizoen worden de specifieken organen benaderd die in die periode het gevoeligst zijn.

  • Lente: Hout element; Lever/ galblaas
  • Zomer: Vuur element; Hart / dunne darm
  • Herfst: Metaal element; Longen / dikke darm
  • Winter: Water element; Nieren / blaas

Er wordt een minimum aan lichaamsnaalden gebruikt die deze organen ondersteunen, gepaard met en aangename, intensieve gelaatsbehandeling. Met producten overeenkomstig het seizoen. In dit geval Phyto-5 producten. Probeer het uit en ervaar dat het meer met je doet dan een gewone gelaatsverzorging.